Wie ik ben

Wie ik ben

Vanuit een ondernemersgezin in de detailhandel heb ik mijn weg gevonden in de gastvrijheidsbranche en sinds 1991 mijn gehele carrière werkzaam geweest. Van Restaurant en Sales, van Rooms Division tot en met Hotel Manager; alle facetten van een hospitality bedrijf heb ik mogen ervaren. Je kan dan ook zeggen dat gastvrijheid en klantgerichtheid in al zijn facetten onderdeel is gaan uitmaken van mijn zijn: open, hartelijk, warm, gastgericht maar nooit het resultaat uit het oog verliezend.

Naast mijn eigen praktijk als loopbaancoach ben ik ook nog werkzaam als Manager Hospitality en begeleid ik nieuwe horecaondernemers bij de operationele start van hun bedrijf op revenue management, administratie en financieel inzicht, hr, conceptueel denken alsook de transitie naar een combinatie tussen horeca en dienstverlening aan de zorg. Eigenlijk een vorm van loopbaancoachen voor ondernemers op de werkvloer en een leuke afwisseling. Zo blijf ik betrokken bij de gastvrijheidssector. Voor meer informatie over mijn opleiding en werkervaring: LinkedIn.

Zelf heb ik een levenscoaching reis mogen afleggen. Ik wilde nu echt de tijd pakken om te gaan ontdekken welke invulling ik wil geven aan de rest van mijn werkende leven. Ja, ik wil graag anderen helpen door kennis over te dragen, begeleiden in groeiprocessen en competenties. Maar hoe en als wat? Coaching heeft mij het inzicht gegeven een concrete invulling aan mijn wens te geven en mag ik mij nu, na het succesvol afronden van een erkende Post-HBO opleiding, professioneel loopbaancoach noemen.

Ik ben opgegroeid in Hoek van Holland, gestudeerd in Maastricht, daarna een jaar woonachtig en werkzaam in Sandton in Zuid-Afrika om terug in Nederland achtereenvolgens te wonen in Amsterdam, ’s Gravenzande, Texel en Terschelling, Utrecht en sinds 2019 in het mooie Brabantse dorp Waalre, net onder de rook van Eindhoven, waar het heerlijk vertoeven is. Zo ben ik redelijk bekend met de diverse streken in ons mooie land.

Prachtige reizen heb ik mogen maken naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Kenia en Tanzania, maar ook Nieuw-Zeeland behoort tot één van mijn mooiste bestemmingen ooit. De laatste jaren spelen de vakanties zich in Europa af en zijn Italië en Spanje favorieten, uiteraard ook vanwege de heerlijke keukens van deze landen.

Mijn vrienden en oud-collega’s omschrijven mij als enthousiast, optimistisch, daadkrachtig, gedisciplineerd, overtuigend, een goed luisterend oor en ‘je laat mensen om je heen in hun waarde’.

Mijn vrije tijd besteed ik in de tuin, waar altijd wel wat te doen is, kruip ik op de bank met een goed boek (van biografieën, historische verhalen tot en met crime), bezoek musea en theater en roer ik in de potten en pannen om een heerlijk diner bij elkaar te koken voor familie en vrienden.

Wil je meer weten?